Om kalkylen

Senast uppdaterad 2015-06-25

Den hjälper dig att kalkylera/budgetera din renovering inför köp av bostad eller din renovering, du får en snabb överblick på kostnader.
På kalkyl-verktyg sidan kan du lätt skriva in dina mått på rummet/altanen längd, bredd, höjd, (skriv med en decimal typ 2,5) på badrum, tvättstuga, kök eller ett vanligt rum. Du får reda på vilka artiklar som ingår och var du kan köpa dessa.

Du får även ett ca. pris på arbetskostnaden. som är beräknad på ca 500 Kr inkl. moms, enhetstiden är baserat på ett kalkylprogram i netto timmar på rivning/montage av artiklar, den tar inte hänsyn på hur du bor typ lägenhet många trappor långa restider.

Länkar som ligger i kalkylen (Leverantör) är endast till för att se produkten, hitta andra produkter och få tips och idéer, du kan inte beställa varor via dessa leverantörer, alla produkter jag har i kalkylen rekommenderar jag återförsäljare på leverantörens hemsida.

Priserna i kalkylen är ca priser, den tar ej hänsyn till kampanjer, ev. prishöjningar, så avvikelser kan förekomma. Mängder på materialet är netto, generellt brukar man få lägga på ca 5-10 % i spill.

Inte helt lätt att kalkylera fram ett kök, nästan varje kök är specifikt i sig, ett kök kan kosta från ca 50 000 kr till hur mycket som helst.I min kalkyl har jag räknat bänkskåp med 1 st. 40 cm med utdragbara lådor  + 1 st.60 cm skåp med lucka = M pris. Överskåp är kalkylerade med 70 cm höga skåp. Om du går in på länken till varje artikel så får du exempel på färdiga kombinationer från leverantören och kan bläddra vidare i Marbodal katalogen och se andra kök och tillbehör.

Badrum är också ett rum som är specifikt, finns mycket att välja på, kakel, klinker och badrumsmöbler, har valt ett axplock av vad leverantörerna har i kalkylen.

På Jotun kan du beräkna färgåtgången på det du ska måla länk till kalkylator

LIP hemsida kan du kalkylera mängder på spackel, fix och fog, du kan även läsa om olika konstruktions lösningar

Tips höger klicka med musen på länken så att den öppnas i en ny flik

Det som kan tillkomma och ändra förutsättningar för en renovering är följande

  • Bortforsling av ev. sopor. Rekommenderar typ Big Bag Säckar.
  • Nya gips/våtrumsgips/plywood på väggar Pris material Ca 200-300 Kr/m2. Arbete Ca 300-500 Kr/m2
  • Byte av golvbrunn Pris ca 1500 Kr/st.. Rör stammar 110 mm. Ca 300 Kr/löpmetern
  • Den tar ej hänsyn till ev. fönster och dörrar, kakla smygar runt fönster/dörrar tillkommer det några timmar beroende på djup/storlek
  • Vägg och bjälklaget kan vara fuktskadat speciellt i kök & badrum.
  • Belysningsarmaturer i kök/bad. samt vägguttag.
  • Nya eldragningar till tex. golvvärme, handdukstork, spottar i tak, spis, kyl/frys, diskmaskin. etc.
  • Vid renovering av kök och bad kan du hitta mer fakta på www.sakervatten.se/hem
  • Du hittar godkända entreprenörer på Offerta där du kan ta in offerter från kontrollerade och auktoriserade entreprenörer.